header foto header foto header foto header foto header foto 

Zaalhockey

Zaalhockey

Zaalhockey is voor iedereen die ook graag in de winterperiode wil hockeyen. 

In 2016 is VHC Twello gestart met zes teams in de zaalcompetitie, in 2017 waren dat er al veertien en het aankomende seizoen gaan er maar liefst zestien teams deelnemen aan de zaalcompetitie. Het zaalhockey wint aan populariteit. 

 

Het zaalhockeyseizoen start in december en eindigt eind februari. Speeldagen vinden plaats op zaterdag en/of zondag. Thuiswedstrijden worden gespeeld in de sporthal aan de Zuiderlaan in Twello of in Klarenbeek. Het definitieve wedstrijdschema wordt in de loop van de maand november op de website gepubliceerd.

 

Leden betalen €60,00 extra contributie als zij deelnemen aan de zaalcompetitie.

 

Spelregels zaalhockey

 

Vanwege de andere speelomstandigheden zijn dit andere regels dan veldhockey. Hieronder vind je deze spelregels. Het is handig om je geheugen voorafgaand aan de start van het zaalhockeyseizoen op te frissen door de regels weer even door te nemen.

 

https://www.knhb.nl/app/uploads/2017/01/Spelreglement-Zaalhockey-2016-2017.pdf

 

Uitrusting 

Stick: in de zaalhockeycompetitie is het verplicht met een officiƫle
zaalhockeystick te spelen. Een afgeplakte stick is verboden. E-teams, benjamins
en mini's mogen wel trainen met een afgeplakte stick.

Tenue: het clubtenue.

Schoenen: universele binnensportschoenen met lichte zool (zwarte en/of donkere zolen zijn verboden!). De schoenen mogen alleen in de sportzaal gedragen worden.

Gebitsbeschermer

Scheenbeschermers

Reglementair is omschreven dat de kleding, uitrusting van een speler geen delen mogen bevatten welke schade aan de speelvloer kunnen veroorzaken of gevaar kunnen opleveren aan andere spelers.


Zaal-instructieavond

Elk jaar in november organiseren we een instructieavond voor teams, coaches en trainers met uitleg over de zaal, de competitie, de trainingen, etc. Ook willen we aandacht besteden aan zaalhockeytechniek en tactiek in samenwerking met onze hoofdcoaches. Hou de clubagenda in de gaten voor de datum.

Hulp ouders/verzorger

Op thuis speeldagen hebben we ouders/verzorgers nodig die helpen bij de organisatie: per wedstrijd zijn twee zaalwachten en twee ouders voor de wedstrijdtafel (tijdsinvestering is ongeveer 6 uur, maar dat is eenmalig) nodig. Bij de E8 tallen moet op alle speeldagen een ouder de spelleiding van de eigen wedstrijd op zich nemen (net zoals op het veld). De coaches zullen ouders / verzorgers benaderen mee te helpen.

 

Oefendagen

Er worden een aantal oefendagen georganiseerd zodat alle teams kennis kunnen maken met zaalhockey en alvast een onderling partijtjes spelen. De ouders kunnen dan vast wennen aan het bemannen van de wedstrijdtafel en de taken van een zaalwacht.

 

Voor vragen of opmerkingen rondom zaalhockey kun je mailen naar

[email protected]