header foto header foto header foto header foto header foto 
Nieuws

Bijeenkomst Funkey Flex Friday

Nieuws afbeelding 16-1-2024

Bijeenkomst Funkey Flex Friday

 

Afgelopen vrijdagavond was de KNHB op bezoek bij onze club. Samen met enkele andere verenigingen hebben we het gehad over Funkey Flex Friday. De hoofdvragen waren; Hoe krijgen we kinderen enthousiast voor hockey en hoe spelen we als vereniging in op de maatschappelijke veranderingen?

Trefwoorden waren Breed Motorisch Ontwikkelen, van "ballenbak" naar 11-tal, flexibiliteit in lidmaatschap en hockeyvormen, instroom/ doorstroom/ uitstroom. Aan het eind kregen we het beweegspel en een (voor)leesboek voor de club. Het beweegspel is (later) ook digitaal beschikbaar voor onze trainers en het boekje ligt al in de speelhoek van de club!

Ontwikkelingen bij VHC

Twee jaar geleden zijn we bij VHC al gestart om meer flexibelere vormen van hockey aan te bieden. (Zie ook de recente oproep voor de Hockey7) De website flexhockey is in de afgelopen periode toegankelijker gemaakt:FlexHockey | Home.

De mensen van de KNHB waren erg enthousiast over ons bijveld: dat kunnen jullie goed gebruiken voor Hockey5’s! This is Hockey5s! Explainer Video | #Hockey5s (youtube.com)

Een prima avond, die zeker een vervolg krijgt!

Wil je meer weten over bovenstaande onderwerpen? Of heb je ideeën die bijdragen aan een mooie invulling voor VHC? Mail dan naar: [email protected]