header foto header foto header foto header foto header foto 
Nieuws

Start seizoen 2022-2023

Nieuws afbeelding 20-8-2022

Beste VHC'ers,

 

Na een seizoen waarin corona gelukkig een minder prominente rol heeft gespeeld, kijken we uit naar opnieuw een VHC jaar waarin weer van alles mogelijk is. Naast natuurlijk ongestoord trainen en wedstrijden spelen, gaan we ervan uit dat we ook de leuke evenementen in en om ons clubgebouw weer volop kunnen laten plaatsvinden. Ideeën en hulp voor organisatie zijn welkom, ook vanuit de jeugdleden. Hoe leuk is het als je je eigen feest mag organiseren?

 

Nieuwe Technisch manager / Hoofdtrainer

We hebben na afgelopen seizoen afscheid genomen van hoofdtrainer Arjan van Zanen. We danken Arjan voor zijn enthousiasme en inzet op het veld.

 

De trainingen vinden komend seizoen plaats onder leiding van onze nieuwe Technisch Manager, Richard van Wezenbeek.

 

Richard heeft de afgelopen twintig jaar bij diverse clubs gewerkt, in diverse hoedanigheden en met alle leeftijdscategorieën: als coach, trainer (zowel prestatief als recreatief) en als Technisch Coördinator / Technisch Manager, onder andere bij Upward, Union, Apeldoorn, OranjeRood en momenteel bij EHV H1. "In het begin zal het vooral veel kijken en luisteren zijn, mijn focus zal liggen op de trainers. Hoe zij het beste kunnen worden ondersteund om de teams zo goed mogelijk te kunnen laten trainen. Daarmee bedoel ik dat het leuk en uitdagend moet zijn, dus dat het leerzaam is en het tempo hoog ligt zodat dat de spelers met 'rooie koppies' van het veld komen. Techniek en tactiek zullen ook in voldoende mate aanbod komen."

 

Daarnaast gaatRichard de coaches voorzien van informatie waarmee ze op zaterdag uit de voeten kunnen, zowel op tactisch als organisatorisch vlak. Hiertoe zal hij onder andere volgende week aanschuiven bij de Coachavond en wordt er binnenkort ook een speciale Trainersbijeenkomst gepland. Richard: "Ik heb er zin in!"

Namens VHC: "Van harte welkom Richard!”

 

Trainingsschema

Het trainingsschema tot de herfst is gemaakt en staat in Lisa tevens zichtbaar in de VHC app. De trainers voor de meeste teams zijn bekend.

 

Lijkt het je wat om onder Richard opgeleid te worden tot trainer/ coach? Mail naar [email protected] , we kunnen je hulp goed gebruiken!

 

Start trainingen

Zoals voor de zomervakantie aangekondigd starten we aankomende week weer met de trainingen, namelijk op maandag 22 augustus. Regio Noord heeft nog vakantie, dus we starten deze week rustig op, om dan in de week van 29 augustus weer met iedereen op het veld te staan. Teams die in de eerste week nog niet voltallig aanwezig kunnen zijn, kunnen indien de aantallen dat wenselijk maken bij een andere team aansluiten, zodat iedereen zoveel mogelijk aan het hockeyen komt.

 

Keeperstraining

De keeperstrainingen starten op donderdag 1 september.

 

Belangrijke data de komende maand

 

Oefenwedstrijden

 

Op zaterdag 3 september van 8:00 tot 18:00 worden er oefenwedstrijden georganiseerd voor de jongste jeugd en de junioren.

Voor de jongste jeugd worden er onderling oefenwedstrijden gespeeld en is er tevens uitleg van de spelregels en de nieuwe veldindeling.

 

De junioren kunnen tegen Ares Lochem en Zutphen oefenwedstrijden spelen.We hopen voor deze dag op een grote opkomst en vooral veel hockeyplezier!! Het schema met wedstrijd tijden is te vinden via de VHC app.


Voor alle oefenwedstrijden geldt: een half uur voor aanvang aanwezig zijn. 


Let’s Roll dag / vrijwilligerstaken verdelen.

 

Eveneens op zaterdag 3 september willen we van 10:00 tot 12:00 aandacht besteden aan de vrijwilligerstaken die er bij VHC gedaan kunnen worden.

Hierbij valt te denken aan de teamtaken zoals trainers en coaches, maar je kan je ook opgeven voor commissies ledenwerving ontvangstouder etc. We hopen dat van alle teams zoveel mogelijk ouders aanwezig zullen zijn.

 

Net zoals elk seizoen kan onze prachtige club niet draaien zonder alle vrijwilligers die op welke manier dan ook een steentje bijdragen. Of dit nu structureel is of incidenteel, elk uur is welkom. Dus ben je ergens goed in, heb je zelf al een idee op welke manier je wilt bijdragen of vind je het fijn als wij meedenken? Kom naar de Let’s Roll dag of mail naar: [email protected]

 

 

Trainer / Coach avond

 

Op maandag 5 september vanaf 20:00 uur is er een informatie avond voor trainers, coaches en teammanagers.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 

·       rol lijncoördinator; trainer; coach; teammanager

·       kaarten / afzeggingen van teams in verband met boetes

·       speelwijze jongste jeugd en junioren; hoe sta je in het veld

·       positief coachen

Tevens zal onze Technisch Manager Richard een presentatie houden met een deel over tactiek en een deel over organisatie en coaching (o.a. Wedstrijddrill).

 

T2T Trainer 2 Trainer avond

 

Op 9 september van 20:00 tot 22:00 organiseert Richard van Wezenbeek een avond voor onze trainers.

Start met een introductie en theorie van een half uur in het clubhuis, daarna in sportkleding ongeveer een uur het veld op waarna we nog een half uurtje kunnen napraten.

 

Start competitie

Na alle voorbereidingen starten we in het weekend van zaterdag 10 september en zondag 11 september met de wedstrijden.

 

Namens VHC hockeykern en Lijncoördinatoren wensen we iedereen een sportief en gezellig seizoen!