header foto header foto header foto header foto header foto 
Nieuws

Update coronamaatregelen 13/11

Nieuws afbeelding 12-11-2021
Beste VHC'ers,

Naar aanleiding van ons bericht van donderdagmiddag zijn diverse reacties binnengekomen over de coronaregels. Tevens is er gisteravond wederom een persconferentie geweest. Daarom nog een aanvullend bericht hierover.

Het deel 'geen QR code, wel welkom als vrijwilliger' heeft vragen opgeroepen. En eerlijk is eerlijk: ook bij de coronacommissie en het bestuur leidde dit alternatief dat werd aangereikt door KNHB en NOC*NSF tot gefronste wenkbrauwen. Wij hebben het niettemin vermeld, maar niet goed uitgelegd. Excuus daarvoor. 

De reden van het alternatief van KNHB en NOC*NSF, is dat het op korte termijn niet mogelijk was om oplossingen te vinden voor de benodigde scheidsrechters, organisatie en spelers om de competitie te voltooien. Dit zou grote problemen en gaten in het wedstrijdschema hebben opgeleverd op elk niveau, bij elke vereniging. 

Het bestuur en de commissie hadden de goede intentie om de club zoveel mogelijk toegankelijk te houden voor iedereen, mits gezond en uiteraard zonder dat de gezondheid van anderen in het geding komt. Voor zover bekend, is er in de afgelopen (bijna) twee jaar niemand op de club besmet geraakt en er zijn geen 'corona-incidenten' geweest. Vandaar dat het voldoende leek om de basisregels te handhaven: bij klachten thuisblijven en testen en in het algemeen: handen wassen en afstand houden. 

We willen echter beslist niet dat mensen zich op de club onveilig voelen of met angst voor besmetting rondlopen. Hockey en het kijken ernaar moet leuk, gezellig en positief zijn. Daar komt bij dat de persconferentie van 12 november bepaald geen geruststellend beeld heeft opgeleverd.

Vandaar dat we tot een aanpassing van de regels komen voor de veldcompetitieweekenden bij VHC Twello:

- bij klachten blijf thuis en laat je testen
- alleen toegang met QR-code of negatief testbewijs (deze regel geldt alleen voor 18 jaar en ouder)
- geen toeschouwers van 18 jaar en ouder meer bij wedstrijden en/ of trainingen met ingang van 13 november, 18:00 uur 

Niet alles gaat direct goed. We hopen dat jullie hier begrip voor hebben. De coronacommissie en het bestuur moeten dit alles naast werk, sport, gezin, huishouden en andere activiteiten doen en toch steeds snel en adequaat acteren.

Laten we met zijn allen proberen de laatste 3 veldcompetitieweekenden in goede gezondheid tot een goed einde te brengen! 

Het bestuur