header foto header foto header foto header foto header foto 
Nieuws

Schrijf je nu in voor de shoot-out competitie van VHC!

Nieuws afbeelding 4-3-2020

Ben jij onze nieuwe shoot-out ster?
Hockey is natuurlijk een teamsport, maar we bieden je ook kansen om voor indivuele prijzen te gaan. Ben jij een echte shoot-out koning(in)? Of heb je dit nog niet gedaan maar wil je eens testen hoe ver je komt? Doe dan mee met onze shoot-out clubkampioenschappen!
 
Jullie gaan strijden om de titel voor de beste keep(st)er en de beste speler/ speelster. Wie neemt deze titel over van onze huidige clubkampioenen Lennard en Maaike Sanders en Madeleine Steur?

Wat is een shoot-out?
De speler start met de bal op de 23 meterlijn en de keeper staat op de doellijn. De speler krijgt 8 seconden de tijd om te scoren volgens de officiƫle spelregels;
- binnen de cirkel kan er pas gescoord worden en zowel de keeper als speler mogen geen overtredingen maken
- wordt er gescoord, dan heeft de speler een punt
- gaat de bal er niet in binnen 8 seconden in of gaat de bal naast? Dan heeft de keeper een punt
- spelers krijgen elk 5 kansen waarbij ze verschillende keepers tegenkomen

De voorrondes voor de junioren (A/ B/ C/ D jeugd) worden gehouden op veld 2CD tijdens de keeperstraining op dinsdagavond. Alleen na aanmelding kan je deelnemen dus vul snel het formulier in!

De voorrondes zijn per leeftijdscategorie. De beste speelsters en spelers en de beste keep(st)er gaan door naar de clubfinale op zondagochtend 5 april. Daar strijdt iedereen tegen elkaar voor de titel Clubkampioen.

Bij voldoende animo onder de senioren wordt het clubkampioenschap ook voor hen georganiseerd op zondagochtend 5 april (voorronde en finale ronde).

Het is superleuk om aan mee te doen, vraag maar eens aan teamgenoten die wellicht 2 jaar geleden ook mee hebben gedaan. En shoot-outs zijn niet alleen voor voorhoede spelers en keepers. Ook verdedigers en middenvelders weten vaak verrassend goed te scoren. Laat je kunsten zien en wees creatief in je aanvalsplan! Wacht niet en schrijf je meteen in via het inschrijfformulier.

Heb je nog een vraag? Stel deze aan Joske Roosnek of Natasja Sanders. Dat kan natuurlijk op de club als je ons ziet, via een appje of via [email protected]

Na de inschrijving ontvang je van ons bevestiging waarin staat op welke dag en tijdstip je verwacht wordt.

Via de districtskampioenschappen door naar het NK
Tot slot, de junioren kampioenen en de spelers op de 2e plek mogen (mits hij/zij op 28 juni 17 jaar of jonger is) onze club vertegenwoordigen tijdens het districtskampioenschap op zondag 14 juni bij DHV. Winnaars mogen vervolgens mee doen aan het NK op zondag 28 juni!

Maaike Sanders en Madeleine Steur mochten via deze districtskampioenschappen twee jaar geleden naar het NK in Breda. Hoe gaaf zou het zijn als onze club daar dit jaar ook weer vertegenwoordigd is!?


Met sportieve groet,

 

Joske Roosnek en Natasja Sanders