header foto header foto header foto header foto header foto 
Bestuursinformatie

Teamindeling seizoen 2016-2017

Nieuws afbeelding 12-6-2016 De technische commissie heeft de indeling gereed. De puzzel is klaar op basis van een aantal uitgangspunten. Deze willen we hieronder graag nog even toelichten:
  • De kinderen blijven steeds 2 jaar in een leeftijdsklasse, bijvoorbeeld E of D. Binnen de leeftijdsklasse spelen dus kinderen die er voor het eerste jaar zitten en er zitten kinderen die een jaar ouder zijn.
  • Naarmate kinderen ouder worden neemt de grootte van de spelersgroep waarin ze spelen toe van 6 naar 8 naar 11 spelers. Dat betekent dat groepen moeten worden opgesplitst om grotere te kunnen maken.
  • Vanaf de D spelen de kinderen in elftallen (soms nog een 8-tal). Bij de meisjes zijn er soms 3 elftallen binnen een leeftijdscategorie. Ook dit houdt in dat de kinderen van dezelfde leeftijd niet bij elkaar gehouden kunnen worden maar moeten worden gemixed  met een jaar oudere of jongere kinderen.
  • Voor jongere kinderen die voor het eerst in een elftal gaan spelen is het fijn om een paar kinderen in het elftal te hebben die er al ervaring mee hebben.
  • Tot slot spelen ook niveau verschillen tussen kinderen een rol in onze beslissing in welk elftal ze geplaatst worden.
Het doel is om zoveel mogelijk teams te laten spelen en kinderen op hun eigen niveau te laten hockeyen, in een team waar ze zich thuis voelen.  We snappen heel goed dat kinderen het volgende seizoen graag bij hun vriendjes of vriendinnetjes van hun huidige team blijven. U zult begrijpen dat dat maar ten dele is gelukt. De ervaring leert dat het voor kinderen ook leuk is om weer nieuwe kinderen van de club te leren kennen in een volgend team. Het is ook een kans om buiten de school, via de club nieuwe kinderen te leren kennen. We hopen dan ook dat u als ouder zich kunt vinden in dit clubbeleid.

Vooral voor jonge, nieuwe leden in F, E of D-teams kan het echter belangrijk zijn om bij een vriendje in het team te kunnen blijven, zeker als daar het plezier om te hockeyen van af hangt. Daarom heeft de technische commissie daar dit jaar meer rekening mee gehouden en u de mogelijkheid gegeven om een aantal teamgenoten (voor- en achternaam) waar uw zoon of dochter graag bij zou willen blijven op te geven aan de technische commissie. We hebben ons best gedaan, maar dit is niet in alle gevallen gelukt.

Als u vragen heeft over de indeling dan is er een inloop vragenuur: 
Maandag a.s. 13 juni NA het scheidsrechtersexamen vanaf 21:00 is de technische commissie in het clubhuis aanwezig om uw vragen te beantwoorden.
Ook de coaches kunnen in veel gevallen de indeling al toelichten.

Bijlage