header foto header foto header foto header foto header foto 
Nieuws

Meiden A1 promoveren naar eerste klasse A

Nieuws afbeelding 20-10-2013

Vorig jaar promoveerde MA1 van VHC Twello naar de tweede klasse. Door nu als eerste te eindigen in de poule van de voorcompetitie hebben de meiden laten zien dat dit terecht was. Sterker nog, ze promoveren hierdoor naar de eerste klasse A van de KNHB competitie.

De jonge ploeg speelt dit jaar voor het eerst samen en is dit jaar opgebouwd uit twee teams, het meiden A1 team van vorig jaar samen met de meiden B1 van vorig jaar. Voor het eerst onder leiding van een professionele trainer, Heino Logtenberg, werken de meiden hard aan techniek, structuur en conditie. Tijdens de eerst wedstrijden was dat best spannend; hoe zou dat uitpakken. Het team raakt steeds beter op elkaar ingespeeld, er wordt hard gewerkt en gestaag gewonnen. Het ging zelfs zo goed dat ze in de voorcompetitie eindigde als eerste van de poule. Meiden A1 zijn nu ingedeeld in een zware poule eerste klasse A, die veel van de meiden gaat vragen, maar waar ze ook heel veel van gaan leren. Voor de jonge club Twello een mooi resultaat en de hoogst behaalde klasse tot nu toe.

Het gaat ook bij andere teams goed. Zo gaan de meiden van M1D1, die in september voor het eerst op een heel veld zijn gaan spelen, ook gelijk een stapje omhoog. Ze zijn als beste nummer twee van alle vierde klasse poules in de voorcompetitie geƫindigd en gaan in de derde klasse verder.

Gefeliciteerd meiden!