header foto header foto header foto header foto header foto 
Nieuws

Wijzigingen spelregels

Nieuws afbeelding 17-8-2011

Elk seizoen zijn er wel een paar kleine wijzigingen in de spelregels. Zo ook dit seizoen. Lees het even goed door zodat je weet wat je te wachten staat. Dit geldt voor spelers en scheidsrechters!

In oktober 2011 gaan we weer een scheidsrechterscursus organiseren. Het hebben van een scheidsrechterskaart is verplicht voor ieder lid die competitie speelt en 16 jaar of ouder is. De betreffende leden krijgen t.z.t. een uitnodiging. 

Strafcorner : breaking the line

Als een verdediger bij een strafcorner te vroeg uitloopt wordt de strafcorner overgenomen (dat was al zo). De betreffende verdediger moet nu echter achter de middenlijn gaan staan en de verdedigende partij moet met 1 man minder de corner verdedigen. Als de doelverdediger te vroeg uitloopt hoeft niet de doelverdediger achter de middellijn maar wordt een andere verdediger aangewezen die naar de middenlijn gaat.

Als een aanvaller te vroeg inloopt wordt de strafcorner overgenomen. De betreffende aanvaller moet achter de middenlijn gaan staan. Als de aangever van de strafcorner duidelijk een schijnbeweging maakt wordt hij vervangen door een andere aangever.

Maskers voor lijnstoppers bij de strafcorner.

Met ingang van het seizoen 2011-2012 komt er einde aan het gedogen van allerlei soorten maskers die nu door lijnstoppers worden gebruikt bij het verdedigen van een strafcorner.

Conform regel 4.2. van het spelreglement veld- en zaalhockey is het veldspelers toegestaan om bij het verdedigen van een strafcorner een glad masker te dragen dat aansluit bij de vormen van het gezicht, zolang die strafcorner duurt. Onze maskers, gesponsord door Inshared, voldoen hieraan.

Indien een masker dus niet glad is of niet aansluit bij de vorm van je gezicht mag je dit als verdediger bij de strafcorner niet gebruiken. Dit masker kan gevaar opleveren voor andere spelers in het veld en is daarom verboden.