header foto header foto header foto header foto header foto 
Wat leuk dat je belangstelling toont voor hockeyen bij onze club! We bieden je graag de kans om een goede indruk en goed gevoel te krijgen van het hockeyspel en de sfeer bij VHC. Kom daarom 4 keer geheel vrijblijvend meetrainen! 

Meld je voor deze trainingen wel even aan. We hebben graag dat iedereen goed verzekerd op onze velden rondloopt. Stuur een mail naar [email protected].  

Instromen kan op iedere leeftijd, wij bieden uiteraard de juiste begeleiding. Weet je niet precies bij welk team je kan trainen? Geef even je naam en leeftijd per mail door aan [email protected] en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

* Alle benodigheden zoals een stick, hockeyballen en een gebitsbeschermer worden door VHC gratis ter beschikking gesteld. Je hoeft dus nog geen specifieke hockeyspullen aan te schaffen.

Als je na de 4 kennismakingstrainingen enthousiast bent en graag verder wilt hockeyen, meld je dan aan als lid van VHC Twello via het inschrijfformulier hieronder.  

Indeling teams naar leeftijd

De jongste jeugd is als volgt verdeeld:

Funkey groep

De funkey groep is voor de allerjongsten uit groep 1 (basisschool).
Tijdens de trainingen leren de kinderen op een leuke en veilige manier omgaan met sportief bewegen en het latere gebruik van een ‘echte’ hockeystick. De kindjes starten met het gebruik van zogenaamde "knotshockeysticks”, deze sticks lijken op hockeysticks maar hebben een zachte onderkant. Bij een beperkt aantal oefeningen gebruiken we ook al een echte hockeystick. We trainen 1x per week met kleine groepjes kinderen. Zo besteden we aan ieder kind ruim voldoende aandacht. Het trainingsprogramma is uitgewerkt en opgezet door de KNHB. 

Benjamins

De Benjamins zijn kinderen uit groep 2 en 3. Bij de Benjamins leren ze verder spelenderwijs omgaan met stick en bal. Ze trainen 1x per week en spelen ze nog geen competitie. De training sluiten we vaak af met een speels partijtje. Als je 7 wordt en je hebt al wat hockeyervaring, stroom je in overleg met de trainer door naar de F-jes.

F-tallen (3-tallen)

Kinderen uit groep 4 spelen bij onze F-jes. Een F-team traint 1x per week en speelt competitie op zaterdag waarbij er tegelijkertijd 2 wedstrijdjes van 3 tegen 3 worden gespeeld. Ze spelen nog zonder keeper. Een team bestaat uit minimaal 6 kinderen. 

E6-teams (6-tallen)

De 6-tallen zijn de volgende stap na de F-jes. Kinderen uit groep 5 spelen op een kwart hockeyveld 6 tegen 6 met een keeper. Ze trainen 2x per week samen met de andere E6 en E8-teams.

E8-teams (8-tallen)

E8-teams ofwel 8-tallen spelen wedstrijden op een half veld, in opmaat naar de  11-tallen bij de junioren. Ze trainen 2x per week op maandag en op woensdag samen met de andere E6 en E8-teams.

De F en E jeugd spelen op zaterdagmorgen competitie. Deze wedstrijden zijn zowel "thuis” (bij VHC) als "uit” (in de omgeving) gespeeld. Alle teams hebben 1 of 2 coaches; dit zijn ouders van de teamleden. Ook is het bij de jeugd gebruikelijk dat de ouders de spelbegeleiding van de wedstrijdjes op zich nemen. Natuurlijk heeft lang niet iedere ouder hockey ervaring. Voor alle ouders wordt daarom aan het begin van het seizoen een laagdrempelige "cursus” spelbegeleiding gegeven om de paar basisregels, welke belangrijk zijn bij de jongeren, uit te leggen. Laat je hierdoor alsjeblieft niet afschrikken; we hebben het hier vooral over veiligheid, leuk samenspelen en respect hebben voor elkaar. Wanneer je op een ander moment zou instromen, bieden we dit ook aan na de winterstop (begin maart)

Junioren D t/m A
Vanaf de D-jeugd spelen de teams 11 tegen 11. We proberen bij de indelingen, naast de leeftijd, ook rekening te houden met voorkeur voor een prestatiegericht of recreatief spelend team en eventuele vriendjes / vriendinnetjes waarmee je wilt spelen. 

Senioren
VHC heeft meerdere seniorenteams voor elke leeftijdscategorie. Dit om iedereen de mogelijkheid te bieden in zijn of haar eigen leeftijdsgroep te blijven hockeyen. Zo zijn we in de jong senioren competitie actief met Jong Dames en Jong Heren. Daarnaast hebben we uiteraard Dames, Heren en Veteranen teams. Heb je nog nooit gehockeyd, maar lijkt het je leuk om wel te gaan doen? Ook dat kan bij VHC!  

Wil je graag een keer meetrainen? Kijk op deze pagina voor de trainingstijden en stuur een mailtje aan werving@vhctwello.nl. Vermeld daarin je leeftijd en wanneer je graag wil komen. Dan vertellen wij je met welk team je mee kan trainen.  
 

INSCHRIJFFORMULIER

Algemene informatie over het lidmaatschap
Het lidmaatschap ga je aan voor één seizoen en wordt daarna stilzwijgend verlengd met een seizoen. De minimum leeftijd om lid te worden is 4 jaar. 
 
Soorten lidmaatschappen
- spelend lid
- trainingslid
- niet-spelend lid/ donateur
 
Contributie seizoen 2019-2020 
(de leeftijd op 1 okt is bepalend, niet de categorie waarin je speelt)
 

Jeugd

 

Funkey (4-5 jr)

Benjamins (6 jr)

€  75,-

€  90,-

F-jeugd (7 jr)

€ 115,-

E-jeugd (8-9 jr)

€ 150,-

D-jeugd (10-11 jr)

€ 177,50

C-jeugd (12-13 jr)

€ 197,50

B-jeugd (14-15 jr)  
A-jeugd (16-17 jr)
€ 202,50
€ 217,50

 

 

Senioren

 

Spelend lid

€ 237,50

Trainingslid

€ 150,- 

Niet-spelend lid / Donateur


Kledingpakket spelend lid

€  55,-


€  45,-


Zaal

Zaaltraining winter jongste jeugd

Zaaltraining & competitie   


Aanvullende contributie bij opzegging na 31 mei, maar voor 1 aug€  10,-

€  60,-


€  50,-

 

Contributie lopend seizoen
Lid worden gedurende een seizoen? Dan berekenen we de contributie naar rato van de resterende periode.
 
Contributie te hoog voor je?
Is je gezinsinkomen lager dan 120% van de bijstandsnorm en diegene die wil hockeyen is tussen de 4 en 18 jaar, neem dan contact op met Stichting Leergeld (klik op de link of bel 06-10747596). Zij helpen je discreet.
Ook wij gaan er uiteraard discreet mee om. Als je gebruik maakt van Stichting Leergeld dan zijn er binnen VHC niet meer dan twee personen die dat kunnen weten. 
 
Opzeggen lidmaatschap
Behoudens royement door het bestuur, beëindig je je lidmaatschap uitsluitend  per einde van het seizoen door een schriftelijke opzegging bij de ledenadministratie voor 31 mei. In niet voorziene gevallen beslist het bestuur. Klik hier voor meer info
 
Vrijwillgersbijdrage
Omdat VHC Twello draait op de vele vrijwilligers kunnen we het contributie relatief laag houden. Graag doen we ook een beroep op jou. Daarom vragen we bij de inschrijving aan te geven op welke manier je een steentje wil bijdragen, nu of in de toekomst.
 
Betalingsvoorwaarden
Ieder nieuw lid is verplicht een machtiging te verlenen voor het innen van de contributie. De inning van het contributiegeld vindt standaard in 1 x plaats. Indien gewenst kan de contributie in twee delen betaald worden, mits aangegeven op het machtigingsformulier. De eerste inning is rond 1 oktober en de tweede rond 1 april. Let op, stop je gedurende het seizoen, ben je nog steeds verplicht deze 2e inning te betalen.
 
Verplichtingen
- Leden vanaf 16 jaar dienen in het bezit te zijn van een scheidsrechterskaart. Als je nog geen kaart hebt, ben je verplicht aan een scheidsrechterscursus deel te nemen en binnen een jaar een scheidsrechterskaart te halen
- Ieder seniorlid verplicht zich tot het fluiten van wedstrijden en het meedraaien van bardiensten.
- Junioren A en B zijn verplicht bij toerbeurt de jongere teams te fluiten.
- Ouders van jeugdleden zijn verplicht om per toerbeurt mee te draaien: in bardiensten op zaterdag in het clubhuis, bij het rijden naar uitwedstrijden, bij het fluiten van de wedstrijden van de F- en E-jeugd als spelbegeleider en het klaarmaken van fruit bij thuiswedstrijden.
 
Verzekering
Voor leden, die door de vereniging als lid van de KNHB zijn aangemeld, is een aanvullende aansprakelijkheid- en ongevallenverzekering afgesloten.
 
Kleding en materialen
Ieder hockeylid huurt zijn/haar kledingpakket voor € 45,- per seizoen. Dit bedrag zal aan het begin van elk nieuwe seizoen geïncasseerd worden. Het kledingpakket heeft een waarde van ca. € 200,- en bevat:
- wedstrijdshirt
- wedstrijdrok / -broek
- trainingspak
Het kledingpakket is op te halen tijdens de "tenue-uurtjes". Deze kondigen we aan via de website en de VHC app.

LET OP: bij ons tenue dragen we zwarte sokken. Deze moet je zelf halen bij een sportwinkel. Dit kan bijvoorbeeld bij onze sponsor Buitink Sport 2000 in Twello of via de clubwebshop


 Persoonlijk
   
 
   
 
   
 
   
 
   
 
  (datum: dd-mm-yyyy)  
 
Contact info
   
 
   
 
   
 
   
 
   
 
   
 
   
 
   
 
   
 
Financieel
   
 
   
 
Overige informatie
   
 
Machtiging
 
Ondergetekende verklaart hierbij tot wederopzegging machtiging aan VHC Twello te verlenen om van zijn/haar hieronder genoemde (bank/giro)rekening bedragen af te schrijven wegens contributie en kledingpakket.

 
   
  (datum: dd-mm-yyyy)  
   
   
   
   
  (datum: dd-mm-yyyy)  
   
   
Vrijwilligersverklaring
 
Zoals bij elke club zijn ook bij VHC Twello vrijwilligers erg belangrijk, want 'vele handen maken licht werk'. Op deze manier zijn wij in staat om de contributie relatief laag te houden. Graag doen wij ook een beroep op jouw betrokkenheid voor nu of in de toekomst. Kijk bijvoorbeeld bij onze vacatures (onder clubinfo) waar we nog vrijwilligers voor zoeken. Als je zelf al een idee hebt over hoe je jouw skills in kunt zetten, geef dat dan hieronder in het opmerkingenveld aan.

 
   
   
   
   
   
 
   
   
AVG verklaring