header foto header foto header foto header foto header foto 
Nieuws

Terug- en vooruitblik Technische Commissie

Nieuws afbeelding 26-6-2011

Terugblik op 2010-2011, ons eerste competitiejaar!

De Technische Commissie kijkt terug op een zeer geslaagd eerste seizoen. Begonnen we het seizoen met 12 teams, in de winterstop werden het er 14 en het komende seizoen starten we zelfs met 16 teams! Alle teams hebben een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Bijna alle teams hebben tenminste 1 keer gewonnen tijdens het seizoen. Bij alle teams was de teamspirit noemenswaardig. De hele competitie werd er gejaagd op het eerste doelpunt, het eerste gelijkspel, de eerste winstpartij, de eerste wedstrijd zonder tegendoelpunten enzovoort. Tijdens de afsluitende slotdagen voor de jongste jeugd zijn zelfs twee van onze teams toernooikampioen geworden! Ook het kampioenschap van Dames 1 is een prestatie waar we trots op zijn.

Ook de trainingen zijn zeer naar tevredenheid verlopen. Bijna alle trainingen hebben plaatsgevonden onder leiding van een trainer. Wanneer die trainer een keer niet aanwezig was, nam een collega-trainer het wel waar. Dat geeft de enorme betrokkenheid van onze trainers aan.

Helaas nemen we afscheid van één van onze trainers, Anne Mulder. Anne, dank voor je inzet bij de Fjes. Fijn dat je hebt aangegeven als reservetrainer de gaten waar mogelijk te willen vullen! Alle andere trainers hebben aangegeven door te willen gaan met training geven, mits dit te combineren valt met gezien en/of werk.

Alle teams hadden het afgelopen seizoen een vaste coach (veel teams zelfs twee!). Ook was er plek voor iedereen die wedstrijden wilde spelen. Onlangs hebben we voor de eerste keer de teams voor het volgende seizoen samengesteld. Daarbij hebben we ervaren dat we volgend seizoen meer aandacht moeten schenken aan de berichtgeving hierover en de achtergronden van eventuele verschuivingen.

Vooruitblik naar 2011-2012

Het komende seizoen gaat wederom  belangrijk worden. We zijn van nieuwkomer een serieuze club geworden, waarbij het opleiden van de spelers het komende jaar in het middelpunt staat. Met de teamindeling die nu op de website vermeld staat, denken wij de juiste verhouding tussen spelplezier en hockeyniveau te hebben gevonden. We zijn er trots op dat we in de meisjeslijn in elke categorie met minimaal een team deel gaan nemen aan de competitie. Bij de jongens D zijn we dit jaar zelfs gegroeid van 5 spelers naar 15, waarmee ook het eerste D-elftal van de club een feit is!

Alle elftallen gaan twee keer in de week trainen. Dit is belangrijk voor de conditie, zij spelen immers op het hele veld. Uiteraard is dit ook van belang voor de technische vaardigheden van onze spelers. Extra trainingen betekent extra trainers. Gelukkig kunnen we maar liefst vijf nieuwe trainers verwelkomen: Frank Roskam, Arnold Scholte, Victor van Balen (een oude bekende!) en de vaders van Jesse van Vilsteren en Rolf Bensdorp. Geweldig dat jullie je in willen zetten voor het opleiden van onze spelers! Met deze nieuwe trainers hebben we het nieuwe trainingsschema bijna rond. Elders in de nieuwsbrief kun je lezen wanneer jouw team gaat trainen komend seizoen. De laatste paar vraagtekens zullen de komende maanden worden ingevuld. 

Onze coaches gaan het komende seizoen door met coachen. Voor de twee extra teams zijn we nog op zoek naar een coach.

De Technische Commissie gaat, zoals je in de Visie elders op de website hebt kunnen lezen, een jaarplan opstellen waarbij wordt vastgelegd hoe elke categorie toegespitst op de situatie van onze club wordt opgeleid. Op basis van dit jaarplan worden de trainingen ingevuld. Hier volgt op een later moment meer informatie over.

Al met al zien wij het komende competitieseizoen met veel vertrouwen tegemoet. Wij ervan overtuigd dat iedereen weer met veel plezier op de velden rond zal lopen!
De Technische Commissie