header foto header foto header foto header foto header foto 
Bestuursinformatie

Aangepast coronaprotocol

Nieuws afbeelding 29-9-2020


Beste VHC’ers, ouders, trainers, coaches en gasten,

VHC moet in navolging op de persconferentie van gisteravond weer een update doorvoeren ten aanzien van de coronamaatregelen die gelden voor onze club. Dit ondanks het eerder genoemde compliment dat jullie als VHC’ers van de gemeente kregen op de uitvoering van het huidige beleid. We moeten helaas mee in de landelijke maatregelen. Het goede nieuws is dat we mogen blijven hockeyen!

Vanaf vanavond, dinsdag 29 september 18.00 uur, is een aantal 'nieuwe' coronamaatregelen van kracht. Deze gelden in ieder geval voor de komende drie weken en gelden in aanvulling op het huidige coronaprotocol.   

De nieuwe maatregelen:
a. Vanaf vanavond 18.00 uur mag er geen publiek meer zijn op het VHC-terrein. Dit geldt voor trainingen, oefen- en competitiewedstrijden. De kiss and ride-zone wordt weer hersteld voor het afzetten van spelers. Als je spelers met de auto of fiets komt halen, wacht dan buiten het hek. Onze jongste jeugd wordt begeleid door de trainers/ coronaverantwoordelijken.  

b. Bij trainingen zijn alleen de trainers aanwezig, bij wedstrijden alleen de coaches. Voor onze gasten slechts het minimaal aantal rij-ouders.

c. Bij uitwedstrijden vragen we met klem om geen publiek mee te nemen en om het aantal rij-ouders tot een minimum te beperken.

d. Na een training of wedstrijd ga je direct naar huis. Op het terras (met eigen consumpties) nablijven is niet mogelijk.

e. Het clubhuis is dicht, met uitzondering van de toiletten. Hierbij geldt: één persoon tegelijk in het toilet en maximaal één persoon in de hal.

En nog een keer de bestaande coronamaatregelen:
Algemeen
1. Klachten? Bij verkoudheid/ hoesten blijf je thuis
2. Heeft een huisgenoot corona of is deze in afwachting van de uitslag van een coronatest? Dan blijf je ook thuis.
3. Houd 1,5 m afstand van elkaar
4. Was en desinfecteer je handen regelmatig
 
Bij VHC
4. Kom en ga als speler in je tenue, douche thuis
5. Volg op het VHC-terrein de looproutes en aanwijzingen
6. Volg de aanwijzingen van de coronacoördinator
 
Op het veld 
7. Geen handen schudden en geen high-fives (dus geen line-up)
8. Gebruik je eigen bidon
9. Eigen masker gebruiken, of desinfecteren voordat je die van een ander gebruikt (dit kan de coach of een wisselspeler doen)
10. Verlaat na de wedstrijd het veld zo spoedig mogelijk via de aangegeven richting
11. Scheidsrechters gebruiken hun eigen fluitje, of kopen (€ 2,-) een fluitje bij VHC
 
Teamvervoer
12. Vanaf 13 jaar: draag een mondkapje in de teamauto


Overige praktische zaken:
De coachesavond van morgen (woensdag) wordt uitgesteld.
Trainingen in de herfstvakantie gaan in principe door, buiten sporten is immers gezond en goed voor de weerstand. Dit uiteraard wel op basis van beschikbaarheid van trainers. Trainers informeren jullie zelf indien de training niet doorgaat/ door een ander overgenomen kan worden. 

Ook nu hopen we weer op een ieders begrip en doen we een beroep op de flexibiliteit van spelers, ouders, begeleiders, vrijwilligers en onze gasten. Veel succes komend weekend en alvast een fijne herfstvakantie! 

#staysafe #stayhealthy 
  
Namens het bestuur van VHC Twello,

Johan Homan
Veurzitter