header foto header foto header foto header foto header foto 
Nieuws

Let op: 8 maart is de A1 tussen Deventer en Twello dicht

Nieuws afbeelding 20-2-2020

Wegafsluitingen en hinder op 8 maart 
De A1 wordt tussen Twello en Deventer in beide richtingen afgesloten. Ook meerdere lokale wegen worden afgesloten. Alle afsluitingen en omleidingsroutes worden vooraf op diverse manieren gecommuniceerd. Op www.vananaarbeter.nl zal actuele informatie staan en op de websites van de gemeenten zijn kaarten van de wegafsluitingen te vinden.


Waarom?
Bij werkzaamheden voor de verbreding van de A1 zijn vorig jaar resten van een V1 gevonden. De V1 is een onbemand straalvliegtuig met springstof, dat veelvuldig is gebruikt tijdens de Tweede Wereldoorlog. De EOD heeft de ontstekingsmechanismen afgelopen dagen ge├»dentificeerd en  een plan gemaakt hoe zij deze V1 gaan ruimen. De EOD gaat de ontstekingsmechanismen verwijderen en vervolgens de springstof van 935 kilo in kleinere stukken opdelen. Deze worden elders vernietigd.

Ontruiming omwonenden cirkel 1400 meter
Voor de veiligheid van de inwoners, de EOD medewerkers en de hulpdiensten, wordt tijdens de werkzaamheden een gebied ontruimd van 1400 meter rondom de V1. Op zondag 8 maart tussen 7.00 en 19.00 uur moeten bewoners van circa 560 woonadressen in Voorst en Deventer hun huis verlaten. De gemeente Voorst en Deventer kondigen hiervoor een  noodverordening af. Daarnaast is het luchtruim tot 1600 meter gesloten en wordt de scheepvaart over de naastgelegen IJssel stilgelegd.