header foto header foto header foto header foto header foto 
Nieuws

Start zaalhockey!

Nieuws afbeelding 28-11-2018

 

Het zaalhockeyseizoen 2018-2019 gaat starten. Dit jaar doen we met 16 teams mee! De zaalhockeyinstructie avond op 15 november aan coaches/trainers is al achter de rug. Er is door de zaalcommissie uitleg gegeven over de organisatorische kant van de zaalcompetitie en zaaltrainingen, en de rol van de coaches en teams hierbij. Verder heeft Bart van Dillewijn de belangrijkste techniek- en tactiek regels uitgelegd. Zie bijgevoegd informatie avond document.

Kick off / oefendag(en) 1 en 2 december:

Komende zaterdag 1 december (met name de D-E jeugd teams) en zondag 2 december (de andere teams) trappen we de zaalcompetitie gezamenlijk af, met techniek en tactiek instructie door Paul, Bart en Albert en oefenpartijtjes. Verder kunnen alle teams en begeleiding kennis maken met balken leggen, zaalwacht en de bemensing van de wedstrijdtafel.Locatie Zuiderlaan.Het tijdsschema is hieronder bijgevoegd, en al eerder gedeeld met de coaches.

De zaalcompetitie

De formele start is in het weekend van 8/9 december, wanneer 10 VHC teams hun 1ewedstrijden spelen. Alleen MB2 start al eerder, namelijk op 2 december. Op website en VHC app is het wedstrijdschema per team te vinden. We spelen onze thuiswedstrijden dit jaar grotendeels in Klarenbeek. Op je thuisspeeldag ben je als coach en team verantwoordelijk voor de organisatie, de bemanning van zaalwacht en wedstrijdtafel. Voor meer info zie bijgevoegd informatieavond document.

De zaaltrainingen

Het schema van de jongste jeugd (t/m D) en voor de keepers is inmiddels definitief rond en gedeeld met de coaches/trainers. Deze teams trainen 1x door de week in verschillende zalen vanaf begin december. Door het gebrek aan zaalcapaciteit ’s avonds, trainen de teams vanaf C leeftijd in principe op de zondagen dat deze teams geen competitie spelen in de Zuiderlaanhal. Het voorlopig schema hiervan is gedeeld met de coaches. Als teams vaker in de zaal willen trainen, dan kan in overleg met de zaalcommissie gekeken worden naar mogelijkheden. Door schuivende trainingstijden kunnen de zaaltrainingen niet in Lisa gezet worden. De coaches worden geacht de data en tijden naar de teams te communiceren.

Contributie

De contributie voor deelname aan de zaalcompetitie is net als vorige jaren 60 euro. Spelers die geen competitie spelen maar wel zaaltraining volgen betalen een kleine vergoeding voor zaalhuur.

We verheugen ons op een sportief geslaagd en gezellig zaalhockeyseizoen!

De zaalcommissie,

Caroline, Astrid, Lex, Hanneke

[email protected]


 

Bijlage