header foto header foto header foto header foto header foto 
Nieuws

Hockey voor de allerkleinsten

Nieuws afbeelding 18-9-2015

Voor alle ouders die morgen toch om 9.00 op de club zijn om hun kind aan te moedigen..... ook je jongste van 4 of 5 jaar is van harte welkom om een keer mee te doen met Funkey Hockey! Het begint om 9.00 uur en wij hebben alles om te beginnen!

Wat is het?:

VHC Twello zet hun poort open voor kinderen uit de leeftijdscategorie 4/5-jaar. Dit is een gevolg van het feit dat veelal oudere broers en/of zussen al lid zijn bij onze vereniging, kinderen enthousiast zijn om te bewegen en wij graag een jongere doelgroep willen aanspreken.

De KNHB biedt Funkey voor verenigingen aan. Dit is een lesprogramma voor de nieuwe categorie Junioren G. Deze categorie 4/5-jarigen is toegevoegd aan de reeds bestaande categorie├źn binnen de hockeysport.

Tijdens de lessen komen de kinderen in aanraking met een verschillende grondvormen van bewegen, die aansluiten bij het natuurlijke bewegingsgedrag van 4/5-jarigen. Op die manier leren ze op een leuke en veilige manier omgaan met sportief bewegen. Voor deze leeftijdscategorie wordt overigens nog geen echt hockey aangeboden met echte hockeysticks. Wel maken de kinderen tijdens de lessen gebruik van knotshockeysticks en ringhockey.

Funkey voor verenigingen is ontwikkeld door de KNHB Academie.