header foto header foto header foto header foto header foto 
Nieuws

Geslaagde vriendjes- en vriendinnetjesdag

6-6-2013 Op woensdag 29 mei waren de velden van VHC Twello weer vol met kinderen; de jaarlijkse vriendjes- en vriendinnetjesdag voor de jongste jeugd. Aan de hockeyende kinderen is gevraagd vooral veel vrienden en vriendinnen mee te nemen om samen te komen trainen. Om half vijf begon het voor de kinderen in groep vier, vijf en zes. Daarna voor de kleintjes van groepen een tot en met drie.

VHC Twello had een flink aantal trainers en begeleiders op het veld klaar staan om alle spelers te ontvangen. "Omdat we te maken hebben met onervaren spelers en de drempel om een keer mee te doen zo laag mogelijk wilden houden, hebben we bitjes en scheenbeschermers achterwege gelaten,” zegt Hester van der Zaag, bestuurslid technische zaken van VHC Twello. "We hebben daarom een parcours met oefeningen uitgezet waarbij onderling contact en contact met stick en harde hockeybal niet nodig is.” Gaat ze verder. "Om te ervaren hoe een partijtje hockey gaat, doen we een partij knotshockey; een grote stok met aan het einde een foam knots. Er wordt gespeeld met een plastic bal. Hilarisch om te spelen en op die manier kennis te maken met Hockey.”

VHC Twello had alles tot in de puntjes geregeld. De kinderen die zonder stick kwamen kregen bij aankomst direct een leenstick aangemeten en doorverwezen naar hun groep. Daar trainden ze met hun vriendje of vriendinnetje mee. Er waren veel blije gezichten en enthousiaste inzet van alle kinderen. De al hockeyende kinderen konden mooi laten zien wat ze zelf al konden. Zij gaven uitleg aan hun vriend of vriendin over hoe je een stick vast moet houden of hoe je een bal slaat. Tegelijkertijd werkte hun enthousiasme voor de sport aanstekelijk. "We zijn erg blij met de opkomst,” vertelt Hester. "We trainen nog twee keer voor de zomerstop, dus kinderen die dat graag willen, zijn van harte uitgenodigd om nog twee keer gratis mee te doen. Kinderen uit groep vier, vijf en zes trainen op dinsdag, de kleinsten op woensdag.” Sluit Hester af.