header foto header foto header foto header foto header foto 
Nieuws

Scheidsrechtercursus gaat weer van start

Nieuws afbeelding 12-9-2012 Voor iedereen die graag wil fluiten of gewoon benieuwd is naar de regels en daar meer van wil weten. VHC Twello organiseert weer een scheidsrechterscursus. Want hoe meer mensen kunnen fluiten des te minder komt het aan op dezelfde mensen!
Pak jij het fluitje op?

De opzet van de scheidsrechtercursus is met ingang van dit seizoen gewijzigd door de KNHB. De traditionele cursus van 4 avonden maakt plaats voor een E-learning aanpak (zelf studeren via internet). Het schriftelijk examen is niet gewijzigd.
 
De scheidsrechterskaart is verplicht voor iedereen die 16 jaar en ouder is en competitie speelt. Dus als je aan deze criteria voldoet, moet je de scheidsrechterskaart halen. Coaches en aanvoerders willen jullie hierop toezien binnen jullie team?
Als je nog geen 16 jaar bent en je hebt wel belangstelling mag je ook de cursus volgen en examen doen.
De TC adviseert alle coaches de cursus te volgen. De cursus staat ook open voor ouders die de spelregels willen leren kennen. Coaches en ouders zijn natuurlijk niet verplicht wedstrijden te fluiten.
 
In de maand september gaat de 1e E-learning cursus van start. Je kunt je voor de cursus aanmelden per e-mail bij Laurens Potters, e-mail [email protected]. Hierbij is het belangrijk dat de de volgende gegevens verstrekt:
  • Voornaam
  • Achternaam
  • E-mailadres (waarmee je wilt inloggen voor de cursus)
  • Lidmaatschapsnummer van VHC Twello (dit kun je terugvinden in LISA). Wat je moet vermelden bij je opgave is het lidnummer van de bond, dit is een nummer van 7 posities (cijfers en letters).
Voor aanvang van de cursus krijg je een mailbericht met inloggegevens voor de cursus van de KNHB. Dit account is 30 dagen geldig. Het schriftelijk examen zal afgenomen worden 1 maand na aanvang van de cursus in het clubhuis. Naast de E-learning cursus zullen we proberen (bij voldoende belangstelling) ook een cursusavond te organiseren tijdens de cursusperiode.
 
Op de site www.knhb.nl vind je meer informatie. Hier staan ook:

Bijlage