header foto header foto header foto header foto header foto 
Nieuws

Teamindelingen zijn bekend

Nieuws afbeelding 10-6-2012

De Technische Commissie (TC) heeft de teamsamenstellingen voor het komende seizoen voor zowel de junioren als senioren vastgesteld. Zie bijlage!

Zoals eerder bekend gemaakt, is het doel goed lopende evenwichtige teams te creƫren, waarbij iedere speler op zijn eigen niveau kan spelen. We hebben daarbij gebruik gemaakt van de TIPS formulieren die door de trainers en de coaches voor alle spelers zijn ingevuld. Dit formulier wordt door veel andere hockeyclubs gebruikt. De spelers zijn beoordeeld op een viertal eigenschappen (hockeytechniek, snelheid, spelinzicht en inzet). We hebben als TC ervaren dat het erg handig is om deze formulieren te gebruiken bij indelingen van de teams. Alle coaches en trainers bedankt voor het invullen van de lijsten!

Aangezien in de jongste jeugd verschillende teamaantallen per categorie gelden, (3-, 6-, 8- en 11-tallen) en er eerstejaars en tweedejaars spelers in hetzelfde team zitten, is er in de meeste huidige teamsamenstellingen geschoven. Bij het samenstellen van de teams is gekeken naar:  

  • Zoveel als mogelijk eerste en tweedejaars binnen categorie bij elkaar houden.
  • Bij te weinig spelers voor een team is gekeken naar welke spelers het beste passen bij het team op basis van de tipsformulieren.
  • Als er meerdere teams zijn binnen gevormd kunnen worden binnen de categorie wordt vanaf de C een sterker team en groeiteam gevormd waarbij het doel is evenwichtige teams op basis van de tipsformulieren.
  • Bij de F en E jeugd wordt vooral gekeken naar sociale verhoudingen (vriendjes / vriendinnetjes)
  • In de F en E jeugd zijn te weinig jongens voor een jongens team. Hier zijn gemengde teams gemaakt. Doel is uiteindelijk aparte jongens en meisjesteams te vormen. Het kan dus zeker zo zijn dat de teamsamenstellingen in deze categorieĆ«n kunnen wijzigen na de herfstvakantie.

Wij denken dat dit allen mooie teams zijn en zien met veel vertrouwen het komende seizoen tegemoet!

Diegene die graag een toelichting willen hebben op de teamindeling kan komende dinsdag terecht in het clubhuis. De voltallige TC is dan aanwezig tussen 20:30 en 21:30.

Aan het einde van de zomervakantie hopen wij het trainingsschema voor het komende seizoen rond te hebben. Daarvoor hebben wij nog de hulp nodig van enthousiaste (assistent)trainers! Wil je volgend seizoen helpen met de trainingen? Stuur dan een mailtje naar [email protected].

De TC

Hester, Arnold, Elske en Natasja

Bijlage