header foto header foto header foto header foto header foto 
Nieuws

Funkey is hockey voor allerkleinsten

13-3-2012

In april start VHC Twello met Funkey, een bewegingsaanbod voor kinderen van vier en vijf jaar oud, waarbij de kinderen spelenderwijs de basisvaardigheden voor het hockeyspel wordt aangeleerd. Omdat het een nieuw programma is bieden wij dit in eerste instantie alleen aan broertjes, zusjes en kinderen van onze eigen leden aan. Als dit programma een succes is gaan wij het aan een bredere groep aanbieden.

Wat is het? Funkey is een volledig lesprogramma ontwikkeld door de KNHB waarbij ook allerlei mooie materialen ter beschikking zijn gesteld (zie ook http://www.knhb.nl/ competities+disciplines/ funkey/DU17615_Nieuw+ lesprogramma+Funkey+voor+ verenigingen.aspx). Hester van der Zaag, gediplomeerd KNHB trainer en moeder van een vierjarige geeft de trainingen. Wouter Akkermans en Elisa Uenk, spelers van de jeugd met ervaring in het assisteren bij trainingen en beide oudere broer en zus van kinderen uit de doelgroep assisteren Hester. Zij worden geadviseerd door de KNHB en Alinde Switters, die twaalf jaar kleuterjuf op een basisschool is geweest.

Wanneer is het? Vanaf dinsdag 10 april start de training, deze wordt wekelijks gegeven van 17.30 uur tot 18.15 uur.

Voor wie? Voor alle kinderen die vier en vijf jaar oud zijn. Zodra de kinderen zes jaar worden, stromen ze door naar de benjamins hockey-trainingen, die op hetzelfde tijdstip gegeven worden.

Wat kost het? Voor de negen trainingen tot de zomerstop vragen wij €25,- bijdrage.

Wat heeft mijn kind nodig? Sportkleren en gewone sportschoenen zijn voldoende.

Aangezien wij dit project met een kleine groep willen beginnen is er maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Wil jij jouw kind hiervoor opgeven? Stuur dan een mail naar Hester van der Zaag ([email protected]). Voor vragen kun je haar ook mailen.