header foto header foto header foto header foto header foto 
Nieuws

Voorcompetitie afgerond!

Nieuws afbeelding 11-10-2011

De voorcompetitie ons tweede seizoen als club zit er weer op! Er is weer veel gebeurd: veel geleerd, nieuwe spelers erbij, wennen aan je nieuwe team, er is veel gewonnen, er is natuurlijk ook nog wat verloren, maar al met al maakt onze club in zijn geheel een enorme groei door!

Aan het einde van deze eerste periode worden de poules opnieuw samengesteld op basis van de behaalde resultaten. Dat is altijd een leuk moment om even de balans op te maken. 

Meisjes A, B en C zijn alle drie keurig op de 2e plaats geƫindigd. Jongens D hebben in de laatste wedstrijd eigenhandig de koploper verdreven van de eerste plaats en zijn "herfstkampioen". Meisjes A is zo ambitieus dat ze zelfs het verzoek hebben ingediend om toch te mogen promoveren naar een hogere klasse. Dames 2 behaalde afgelopen zondag haar eerste punt en speelde met 0-0 gelijk! Dames 1 doet het geweldig als nieuwkomer in de vierde klasse: 12 punten uit 5 wedstrijden. Ons heren 1 had het wat moeilijker, maar scoorde vorig weekend voor het eerst, en het waren er meteen 2! Dat geeft de burger weer moed!

Bij de jongste jeugd zijn zowel mD1 als mD3 "herfstkampioen" geworden, waardoor ze promoveren. Voor mD1 hebben we een dubbele promotie aangevraagd. Dat wordt bikkelen meiden! mD2 eindigde als 3e, prima gedaan! mE1 is op een keurige 2e plaats geĆ«indigd; net boven ons eigen mE2 die 4e is geworden. mE3 had het wat moeilijker maar ze wonnen wel hun laatste wedstrijd. Datzelfde geldt voor jongens E. Wat een spannende laatste wedstrijd was dat zaterdag, nipt met 7-6 verloren. mF1 gaat straks een niveautje hoger spelen. De gemengde F-jes hadden het daarentegen moeilijk in de jongenspoule maar speelden afgelopen zaterdag gelijk met 11-11! Een prachtige prestatie voor een team dat uit overwegend meisjes bestaat. 

Uiteindelijk gaat het niet alleen om winnen of verliezen, maar natuurlijk om het spelplezier, en het feit dat onze hockeyers beter worden. Het winnen van wedstrijden is daarbij een leuke en meetbare factor van succes, maar ook van een verloren wedstrijd leer je als individu en als team, en het blijft een uitdaging voor coaches, spelers en ouders om in de wedstrijd meer te zien dan alleen de einduitslag. We hebben daar al veel over geleerd van Norbert, en van het positief coachen, waar we zeker meer mee willen gaan doen.

Na de herfstvakantie worden de poules opnieuw ingedeeld en op zaterdag 29 oktober gaan de wedstrijden weer beginnen. Als het goed is, is de sterkte verdeling binnen de poules dan wat beter en zullen teams die nu alles winnen meer uitgedaagd worden Teams die nu veel verliezen zullen wat meer de kans krijgen.

Al met al een overzicht waar we met zijn allen trots op mogen zijn!

De Technische Commissie